Normaal gezien vindt Another One Bites the Dust (AOBtD) plaats tijdens het eerste weekend van juli. We hadden vorig jaar nooit verwacht dat we dit jaar opnieuw zouden moeten verplaatsen, maar toch… Na uitgebreid overleg hebben we als organisatie beslist om AOBtD opnieuw te verplaatsen naar augustus. Noteer dus allemaal vrijdag 20 augustus in jullie agenda, want dan starten we om 20.00 het eerste rondje van de race.

Waarom hebben we dit besluit genomen? Wel, op zich is een wedstrijd organiseren met 100 deelnemers mogelijk volgens de maatregelen die op dat moment gelden (voor zover geweten op dit moment). Ook het startvak, waarbij elk uur de deelnemers opnieuw bijeenkomen, denken we bv. “corona proof” te kunnen organiseren.

Maar… voor ons als organisatie is AOBtD veel meer dan een loopwedstrijd. Voor Legends Trails is AOBtD hét moment bij uitstek om onze fantastische vrijwilligers in de bloemetjes te zetten door hen een barbecue aan te bieden. Op dit moment lijkt dat begin juli nog niet mogelijk, en dan stellen we liever uit, zeker na de schrapping van de barbecue vorig jaar (en enkel een beperkte loopwedstrijd voor de “Slammers”).

De signalen die er nu zijn, vertellen ons dat het vanaf 30 juli mogelijk zal zijn om evenementen buiten te organiseren tot 5000 personen en feesten en recepties tot 250 personen met nog mogelijk verdere versoepelingen op 13 augustus.

Die laatste cijfers doen ons met gans ons hart hopen dat we op 20 augustus wél een volwaardige race mét bijbehorende barbecue (bbq zelf is op 21 augustus) onder de dan geldende Covid-19 maatregelen kunnen organiseren en daar willen we dan ook vol voor gaan.

De inschrijvingen voor de race zullen opengaan op zondag 6 juni om 20 uur  via https://www.anotheronebitesthedust.be/?post_type=product  en de vrijwilligers ontvangen binnenkort meer details over de barbecue via mail.

We hopen jullie daar allemaal te mogen verwelkomen en kijken enorm uit naar het weerzien na deze toch wel bijzondere periode!

Tot dan, Het Legends Trails Team


Ben jij sterk genoeg om je limieten op te zoeken…en er dan over te gaan?

Iedereen moet samen aan de startlijn komen van een ronde van 5.959km waarvoor je een uur de tijd krijgt om deze te lopen. Het volgende uur, indien je in de race blijft, moet je wederom aan de startlijn staan voor dit rondje. Indien je niet op tijd aan de startlijn staat, dan heb je een DNF. Je mag niet eerder vertrekken, dus elk uur 1 rondje.

De race blijft doorgaan tot er nog maar 1 loper zich aan de start presenteert voor een volgende rondje. Natuurlijk zal deze loper het rondje binnen het uur moeten uitlopen anders heeft hij/zij ook een DNF.

Om alles toch een beetje gemakkelijker te maken krijg je een medaille (participatiemedaille laten we zeggen) als je minimaal 100 mijl/28 rondes loopt. Deze 100 mijl is ook het minimum voor de Legends Slam!